اجرای برنامه مدیریت بیماری های تیروئیدی در دوران بارداری


زنان 8 برابر بيشتر از مردان دچار مشكلات تيروئيد مي شوند/اجرای برنامه مدیریت بیماری های تیروئیدی در دوران بارداری

مدير برنامه ملي تيروئيد وزارت بهداشت گفت: زنان 8 برابر بيشتر از مردان دچار مشكلات ناشي از كمبود يد مي شوند.

به گزارش خبرنگار وب دا؛ دكتر شهين ياراحمدي در نشست خبری هفته جهانی تیروئید، ضمن بيان اين مطلب گفت: معمولاً در زنان  بعد از يائسگي و نيز بعد از سن 65 سالگي احتمال ابتلا به تيروئيد  افزايش مي يابد. همچنين سابقه بيماري در خانواده، سابقه بيماري لوپوس و تخمدان پر كيست زمينه ابتلا به تيروئيد را در افراد ايجاد مي كند.

دكتر ياراحمدي، كشيدن سيگار، در معرض قرار گرفتن با اشعه X و هسته اي، استرس شديد، شوك از دست دادن عزيزان، ضربه شديد به گردن، رژيم غذايي نامناسب و كمبود يد را از عوامل موثر در ابتلا به تيروئيد برشمرد.

وي، گواتر ساده، گره هاي تيروئيدي، كم كاري و پركاري تيروئيد، التهاب تيروئيد و بدخيمي هاي تيروئيد را از انواع مشكلات غده ي تيروئيد ذكر كرد.

مدير برنامه ملي تيروئيد وزارت بهداشت در ادامه افزود: معاينات باليني، آزمايش هاي هورموني، انجام سونوگرافي، اسكن تيروئيد و انجام نمونه گيري از گره تيروئيد براي تشخيص مشكلات تيروئيدي در افراد بكار مي رود.

وي همچنين با تاكيد بر ضرورت مراجعه خانواده ها به آزمايشگاه ها و مراكز دولتي براي غربالگري نوزادان گفت: بعضي از مراكز غيردولتي از كيت هاي غير استاندارد استفاده مي كنند كه امكان تشخيص مشكلات تيروئيدي در نوزادان را ندارند.         

دكتر ياراحمدي اجراي برنامه مديريت بيماري هاي تيروئيدي در دوران بارداري را از دیگر برنامه هاي وزارت بهداشت در حوزه بیماری های غیرواگیر عنوان كرد و گفت: اين برنامه در سال 93 به صورت آزمايشي در 6 استان كشور اجرا مي شود.

به گفته وی استمرار اجراي موفق برنامه مبارزه با کمبود يد در كشور، استقرار برنامه ثبت غربالگري و مراقبت بيماران شناسايي شده در كل كشور از طريق سيستم پرتال از دیگر برنامه هاي مركز مديريت بيماري هاي غير واگير است.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی تغییر کد امنیتی

بالا رفتن