تفاوت هشدارآمیز مصرف نمک در ایران و جهان
- مشخصات
-
منتشر شده در شنبه, 08 آذر 1393 09:05
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: میزان مصرف نمک در کشور ۳ برابر نیاز بوده، در حالیکه ایده آل مصرف زیر ۴ گرم است که در کشور ما این رقم بین ۹ تا ۱۱ گرم بوده و این مهم سبب شده ۵۰ درصد ایرانیها در سن ۵۵ سالگی به خاطر داشتن فشار خون فوت کنند.
بهگزارش تسنیم، رضا ملکزاده عصر امروز در جمع فعالان عرصه پژوهش و کسب و کار حوزه صنعت و سلامت استان مرکزی با اشاره به اینکه شرکت های دانش بنیان باید رشد پیدا کند و تقویت شود اظهار داشت: دانشگاه به ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاهها باید به کمک این شرکتها بیایند و بتوانند با تعامل هرچه بیشتر کار کنند و سود نیز ببرند.
ویافزود: شرکتها نیز باید طرحهای خود را ارائه دهند و بتوانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند و از ظرفیتهای موجود کشور در راستای تولیدات داخلی استفاده کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریح کرد: کشور دارای نیروهای خوب و توانمندی بوده که باید مورد سرمایهگذاری قرار گیرد که تاکنون در این راستا هیچ طرحی به این صندوق ارائه نشده و هیچ بودجه ای از این صندوق در اختیار طرحی قرار نگرفته است.
ملکزاده با اشاره به اینکه باید از تجربیات و فناوریکشورهای دیگر نیز استفاده شود گفت: در این راستا باید بین دانشگاه و شرکتها ارتباط برقرار شود و مباحث مربوط به آلودگی هوا و آب بعد از تحقیقات بنیادی مورد بررسی قرار گیرد و مشکلات این بخشها نیز مرتفع شود.
وی افزود: بزرگترین مشکل استان در حال حاضر آلودگی آب و هوا بوده که مشکلات بسیار جدی را در این بخش به وجود آورده است و وجود صنایع آلاینده سبب آلودگی هوا و وجود نیترات در آب سبب ایجاد بیماری های گوارشی در افراد میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریح کرد: تغذیه مردم و نوع بستهبندی و نیز مواد نگه دارنده در بسته بندیهای مواد غذایی منشا بسیاری از بیماریها است که در چندین سال گذشته فعالیت خوبی که انجام شده کنترل بیماری های عفونی و افزایش امید به زندگی در بدو تولد بوده که این مهم از ۵۲ سال به ۷۳ سال رسیده و ۲۰ سال افزایش داشته است.
ملک زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشتر مرگ و میرها ناشی از بیماریهای مزمن بوده گفت: بیماریهای قلبی، عروقی، نارسایی کلیه و کبد ناشی از عوامل محیطی بوده که همان شیوه و روش غلط زندگی افراد است و در حال حاضر ۶۷ درصد ایرانیها دارای اضافه وزن هستند.
وی افزود: ۸۵ درصد علتهای مرگ و میر بیماریهای غیرواگیردار بوده و بیش از ۱۷۰ هزار نفر از مردم کشور با داشتن مشکلات قلبی و عروقی سکته می کنند و ۱۰ سال زودتر فوت میشوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریحکرد: اگر بتوان عوامل آلودگی آب و هوا را کنترل کرد، امید به زندگی در افراد ۸ سال افزایش مییابد که در این عرصه ارتباط بخش سلامت با شرکتهای دانش بنیان میتواند بسیار مهم و تاثیر گذار باشد.
ملکزاده با اشاره به میزان مصرف نمک در کشور گفت: میزان مصرف نمک در کشور ۳ برابر نیاز بوده، در حالیکه ایده آل مصرف زیر ۴ گرم است که در کشور ما این رقم بین ۹ تا ۱۱ گرم بوده و این مهم سبب شده ۵۰ درصد ایرانیها در سن ۵۵ سالگی به خاطر داشتن فشار خون فوت کنند.
وی افزود: بیش از ۳۵ درصد مردم کشورمان دارای قند، فشارخون، چربی خون و کبد چرب هستند که اگر بتوان با کمک شرکتهای دانش بنیان ابزار دقیقی برای این مهم ساخت میتوان در پیشگیری از این بیماریها گام برداشت و با کمک تکنولوژی ۵ سال عمر افراد نیز افزایش پیدا می کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریح کرد: باید بین صنعت الکترونیک، مهندسی، صنایع و بهداشت همکاری وجود داشته باشد و در شرکتهای دانشبنیان مراکز رشد ایجاد شود تا بتوان با استفاده از توانمندیهای نخبگان و تعامل بین این بخشها در راستای افزایش سلامت در جامعه و رفع مشکلات گام برداشت.
ملکزاده با اشاره به تفاهمنامه دانشگاهعلوم پزشکی و شهرکهای صنعتی استانمرکزی گفت: با ایجاد این تفاهمنامه زمینه استفاده از تواناییهای علمی و توسعه همکاریهای آموزشی، تحقیقاتی و فناوری در راستای استمرار ارتباط سازمان یافته بین دانشگاه و صنایع استان به ویژه صنایع کوچک و متوسط به منظور برطرف کردن نیازهای متقابل و حفظ و ارتقاء سطح سلامت و بهداشت در صنایع فراهم میشود.
اضافه کردن نظر