به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، در حالی که مسئولان استاندارد پا در یک کفش کرده بودند و اصرار بر این داشتند که آب معدنی دماوند با آزمایش های مکرر، مشکلی نداشته و استاندارد است اما مسئولان غذا و دارو به دنبال نشست خبری مدیر عامل فرانسوی آب معدنی دماوند با اصحاب رسانه اعلام کرد که این آب معدنی به فاضلاب انسانی آلوده بوده است.
چندی پیش مسلم بیات مدیر کل استاندارد تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، با ارائه سند و مدرک مبنی بر اینکه آب معدنی دماوند استاندارد است، گفت: طی آزمایش های گوناگون در دوره های زمانی مختلف از این آب معدنی، مشخص شد که این آب معدنی استاندارد است.
اکنون این پرسش مطرح است که چوب خط، تعریف یا همان فاکتورهای سازمان استاندارد برای استاندارد بودن یک محصولی مانند آب معدنی چیست؟ آیا فاضلاب انسانی هم جزو فاکتورهای استاندارد است؟
در حال حاضر با تماس های مکرر خبرنگار اقتصادی میزان با مسلم بیات مدیر کل استاندارد تهران برای پیگیری این موضوع تاکنون به نتیجه ای نرسیده است، امیدواریم مسئولان استاندارد به جای توجیه، استدلال قابل قبولی در مورد این فاجعه داشته باشند.
تمام این موارد به کنار، ادامه تولید این آب معدنی آلوده با فاضلاب انسانی جای تعجب دارد، ضمن اینکه مدیر عامل فرانسوی این شرکت از دست دادن بازار فروش خود نیز ناراحت بود.
ناراحتی مدیر عامل از وزارت نفت
مدیر عامل آب معدنی دماوند اختلاف فرهنگی را عامل دردسرسازی آب معدنی دماوند عنوان کرد.
میشل راساکایو در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص عامل دردسرساز شدن آب معدنی دماوند، اظهار کرد: یکی از عامل های اصلی اختلاف فرهنگی است که باعث دردسرساز شدن آب معدنی دماوند شده است.
این مدیر عامل فرانسوی ادامه داد: بحران خبری این موضوع نیز از سوی وزارت نفت آغاز شد. احتمال اینکه از وزارت نفت شکایت کنیم وجود دارد.
|
مدیر عامل شرکت دماوند شکایت از روابط عمومی وزارت نفت را یکی از راه های پیگیری بحران خبری ایجاد شده برای این شرکت اعلام کرد.
راسکائو اعلام کرد: بحران خبری دماوند از انتشار خبر «دماوند را تحریم کنید» در تلگرام مدیر روابط عمومی وزارت نفت آغاز شد و دراین رابطه احتمال پیگیری آن از سوی شرکت دماوند وجود دارد.
وی درباره نتایج آزمایشگاه آبهای آشامیدنی دماوند گفت: دماوند هیچ گونه نتیجه رسمی از سازمان غذا و دارو دریافت نکرده است. این درحالی است که مدیران شرکت دماوند در اقدامی جداگانه محصولات خود را به آزمایشگاه های معتبر داخلی و خارجی سپرده اند و از آن تأییدیه دریافت کرده اند.
مدیر عامل شرکت دماوند افزود: تذکر شفاهی سازمان غذا و دارو منجر به سوء برداشت برای مدیران شرکت دماوند شد و به این ترتیب شرکت مجبور به توقف خط تولید برای 30روز شد.
راسکائو درباره اختلاف نظر سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد برای تأیید محصولات دماوند گفت: این اختلاف مربوط به این دو دستگاه نظارتی است و ما نمی توانیم درباره آنها صحبتی کنیم و این در حالی است که شرکت دماوند تاکنون هیچ جواب رسمی از آزمایشگاه های این دو نهاد نظارتی دریافت نکرده است.
مدیر عامل شرکت دماوند درباره تردید و شائبه رسانه ها و افکار عمومی در مورد اظهار نظرهای متفاوت درباره کیفیت محصولات این شرکت گفت: شرکت دماوند به تمام دستگاه های نظارتی احترام می گذارد و در این میان برای تغییر نظر این دستگاه ها حرفی از رشوه وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر سازمان غذا و دارو نتایج آزمایش های خود را به این شرکت ارائه می داد به طور قطع این مشکل پیش نمی آمد.
مدیر عامل شرکت دماوند درباره برنامه های بعدی این شرکت گفت: هم اکنون بازگشت به بازار و یافتن جایگاه قبلی از اولویت های این شرکت است چرا که خط تولید و فروش آب آشامیدنی دماوند به مدت 30روز متوقف شده است.
آب معدنی دماوند به «فاضلاب انسانی» آلوده بود
رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر آلوده بودن آب دماوند، گفت: در آزمایش هایی که در شهریورماه بر روی آب های تولیدی این شرکت، مشخص شد که آب های این شرکت به میکروب» سودوموناس» آلوده است.
وی ادامه داد: وقتی نتیجه آزمایشات وجود چنین میکروبی را در آب های تولیدی نشان دهد این یعنی شرایط تولید مشکل داشته و باید به سرعت اصلاح شود و لذا به همین منظور دستور توقیف این محصول داده شده و اعلام شد تا هرچه سریع تر مسئولان این شرکت نسبت به رفع آلودگی های میکروبی اقدام کنند.
وی ادامه داد: علی رغم ارائه دستور توقف تولید این شرکت دستور فوق را به خوبی اجرا نکرده و اقدام به توزیع محصولات خود در بازار نمود که در نهایت دستور پلمب خط تولید صادر شد.
آلودگی به فاضلاب انسانی از سوی آزمایشگاه تایید شد
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بعد از مدتی مسؤولان این شرکت به ما اعلام کردند که مشکلات مرتفع شده و آماده تولید هستیم که دوباره بازرسان ما با حضور در کارخانه اقدام به نمونه گیری از آب کردند که متاسفانه این بار وجود میکروب ایکولای در چاه منشاء تولید آب این کارخانه از سوی آزمایشگاه تشخیص داده شد.
وی ادامه داد: وجود میکروب ایکولای در آب نشان دهنده آلوده بودن آب به فاضلاب انسانی است و لذا بعداز مشخص شدن این نتایج سریعا پروانه تولید آب معدنی دماوند تعلیق شده و این شرکت ملزم به طی فرایندهای میکروب زدایی گردید.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد :هم اکنون نیز بعد از پاکسازی خط تولید و اصلاحات دیگر فقط اجازه تولید آب آشامیدنی و نه آب معدنی به این شرکت داده شد.
دیناروند در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آب معدنی چه فرقی با آب آشامیدنی دارد گفت: در تولید آب معدنی به دلیل داشتن سرچشمه سالم تصفیه ای انجام نمی شود ولی در آب آشامیدنی باید حتما تصفیه آب و سالم سازی انجام شود.
دیناروند اضافه کرد: تمامی مکاتباتی که با مسئولان شرکت آب معدنی دماوند انجام گرفته است و همچنین نتایج آزمایش های انجام شده در این آب ها به طور مستند در آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت موجود است و به زودی در اختیار خبرنگاران قرار خواهد گرفت.