گزارشی از برگزاری آخرین جلسه شورا هماهنگی انجمنهای داروسازان در سال 92 - نوشهر

گزارشی از برگزاری آخرین جلسه شورا هماهنگی انجمن داروسازان استان مازندران  در سال 92 - نوشهر

آخرین جلسه شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران به میزبانی انجمن داروسازان نوشهر چالوس از ساعت 14 روز جمعه بیست و پنجم بهمن ماه 92 در سالن کنفرانس شبکه بهداشت و درمان نوشهر برگزار شد . تمامی نمایندگان انجمن های داروسازان استان در آن حضور داشتند.

پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم ، آقای دکتر سام ، رئیس انجمن داروسازان نوشهر و چالوس به حاضران در جلسه خیر مقدم گفتند و چند مورد از جمله فروش مکمل های ورزشی از طریق باشگاه های بدنسازی بدون اخذ مجوزهای لازمه، کمبود پاره ای از اقلام دارویی وارداتی و مهلت ناچیز در نظر گرفته شده جهت بازپرداخت مبالغ فاکتورهای حاوی این اقلام به شرکتهای توزیع کننده و نیز الزام داروخانه ها به نصب صندوق فروش الکترونیکی (pos) توسط ادارات امور اقتصاد و دارایی و افزایش تصاعدی اخذ مالیات به همین واسطه و لزوم واکنش نشان دادن شورا به موارد فوق الاشاره را مورد تأکید قرار دادند.

سپس موضوع تعیین میزان عیدی و پاداش سال 93 مسئولین فنی داروخانه های استان مازندران مورد بحث کارشناسی قرار گرفت. پس از جمع بندی نظرات اعضای شورا، مقرر شد که با توجه به جمیع جهات تا رسیدن نظرات کارشناسی انجمن داروسازان ایران و سایر مراکز ذیربط نظیر اداره کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی با 20 درصد افزایش نسبت به سال قبل ، مبلغ 000/000/14 ریال بعنوان گزینۀ پایه و مبنا، مد نظر قرار گیرد و تا 15 روز آتی ، چنانچه کمیته اجرایی و دبیرخانه شورا در نهایت به همین نتیجه برسد آن را به شکل رسمی به انجمن های استان اعلام نماید.

در ضمن مقرر شد جهت سال بعد آقای دکتر بهزاد زارع دبیر انجمن داروسازان بهشهر و نکاء محاسبات انجام شده بر اساس تلفیق قوانین و قراردادهای جاری (ادارات کار و امور اقتصاد و دارایی و سازمان تامین اجتماعی  و ...) را به شورای هماهنگی ارائه نماید.

در ادامه جلسه ، آقای دکتر یدالله سهرابی عضو شورایعالی نظام پزشکی کشور و عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران به شکل فشرده و خلاصه شده ، گزارشی از فعالیت های کارگروه بیمه ها ، کارگروه آیین نامه و کارگروه برنامه و بودجه در انجمن داروسازان ایران ، جلسات مشترک برگزار شده با آقای دکتر هاشمی (وزیر محترم بهداشت و درمان ) آقای دکتر نوربخش( ریاست محترم سازمان تامین اجتماعی کشور)، آقای دکتر محسنی بندپی (ریاست محترم بیمه سلامت کشور) و آقای دکتر دیناروند (ریاست محترم سازمان غذا و داروی کشور)  و نیز بحث جمع آوری آمار و اطلاعات موسسین و مسئولین فنی داروخانه های استان مازندران ، تعیین تعرفه حق فنی داروسازان جهت سال 93 با بکارگیری ضوابط و مبانی علمی و مبنا قرار دادن ضریب K    (کتاب CPT ) ، روند پیشرفت و تکمیل خانه داروساز در تهران که با همت داروسازان در پنج طبقه ساخته شده، جزئیات تفویض اختیارات وزارت بهداشت و درمان در حوزه دارویی به سازمان نظام پزشکی و نگرانی های موجود در این باره و لزوم توجه به انجام کامل جزئیات تفاهم نامۀ سه جانبه وزارت بهداشت و درمان ، سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان ایران و سپردن امورات مربوط به داروخانه ها به انجمن و سرانجام نتایج جلسه مشترک با آقای شرفشاهی ، مشاور محترم وزیر امور اقتصاد و دارایی در امور اصناف درباره مسأله الزام به نصب پایانه فروش الکترونیک و ضرورت تصویب استمهال زمانی جهت بکار گیری یکپارچه آن در داروخانه های کشور با توجه به اعتراضات مدّلل انجام شده و مشکلات موجود را عنوان نمودند.

آقای دکتر فریبرز تیرگر طبری عضو هیئت اجرایی شورا ، و دبیر انجمن داروسازان ساری در ادامه جلسه، گزارش خود را درباره روند امضاء تفاهم نامه مشترک دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران در زمینه ساماندهی آموزش پرسنل داروخانه های استان ارائه داد و خلاصه متن این تفاهم نامه ی پنج  ساله را هم ، جهت اعضای شورا قرائت نمود و تاکید کرد که می بایست برنامه آموزشی در شهر های مختلف استان در حداقل محدوده زمانی انجام شود و برگزاری برنامه ها به شکل مداوم و لاینقطع باشد، مفاد آن به دقت مد نظر قرار گیرد و تأکید شود که همه کارکنان داروخانه ها ، مشمول این تفاهم نامه می­شوند و اینکه فقط گواهی صادره توسط دانشگاه های علوم پزشکی و انجمنهای داروسازان اعتبار خواهد داشت و دوره های برگزار شده توسط مراکزی چون جهاد دانشگاهی و سازمان نظام پرستاری فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است، در پایان سال سوم اجرای این تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی اقدام نموده مانع ادامه کار افرادی خواهد شد که به عنوان نسخه پیچ در داروخانه ها مشغول فعالیت بوده و در این کلاس ها و دوره های آموزشی شرکت نکرده اند. مقرر شد که در اسرع وقت ، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی طی نامه ای به موسسین،لزوم شرکت نسخه پیچ های داروخانه ها در این برنامه آموزشی را ابلاغ کنند بنا براین انجمن های داروسازان می بایستی آمادگی لازم را جهت برگزاری این دوره ها از قبل داشته باشند.

آقای دکتر همایون صادقی ، دیگر عضو هیأت اجرایی شورا و رئیس انجمن داروسازان تنکابن و رامسر  درباره روند اجرای برنامه آموزش پرسنل نسخه پیچ داروخانه ها در این انجمن و ارزیابی نقاط قوت و ضعف برنامه در مرحله اول توضیحاتی ارائه دادند و تأکید نمودند که متون آموزشی منتشره توسط انجمن داروسازان شیراز از این پس می­تواند بدلیل کامل بودن مباحث مندرج در آن بعنوان یک متن راهنما و مبنا و نمونه ای جامع در این دوره اموزشی در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد که باید یک برنامه زمانبندی شده از طرف شورا ابلاغ شود تا کار آموزش به ویژه از نظر سطح آموزش و محتوا در سرتاسر استان مازندران به شکل همتراز و هماهنگ انجام شود (از جمله تعداد سئوالات – ساعات تدریس – مکانیسم ثبت نام از متقاضیان و میزان دریافتی از آنان و نظایر اینها ) . شورای هماهنگی طبق تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی مازندران موظف به اجرای این برنامه آموزشی است و بر همین اساس ، شورا، دستورالعمل اجرایی آن را به زودی به انجمنهای داروسازان استان ابلاغ خواهد نمود.

مطابق دستور جلسه در بخش بعدی ، در مورد ارائه درخواست برگزاری برنامه های بازآموزی توسط شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران در سال 93 بحث و تبادل نظر صورت گرفت. آقای دکتر امامقلی زاده عضو هیئت اجرایی شورا و دبیر انجمن داروسازان بابل عقیده داشتند که راهکار درآمد زایی از طریق اجرای برنامه های بازآموزی برای انجمن های داروسازان استان بدلیل یکپارچه سازی اجرای برنامه های مدون و غیر مدون محدود شده است. آقای دکتر صادقی در زمینه چگونگی اجرای برنامه بازاموزی ها در سال 93 پیشنهاد کرد که می­توان سمینار ها را برای مثال دو روزه برگزار کرد بصورت یک روز برنامه عمومی و یک روز برنامه مدون و یا اینکه برنامه های بازآموزی را بدلیل افزایش تناوب برگزاری آنها ، فشرده سازی نمود و یک جا ارائه داد. وی تأکید کرد هزینه های شورا تاکنون عمدتاً از طریق اجرای برنامه های بازآموزی تأمین می­شده و انجمنهای برگزار کننده برنامه ها ، بایستی مطابق اساسنامه شورا سریعاً 60% درآمدهای حاصله را به شورا برگردانند، چرا که تا سه ماه دیگر با این روال قادر به گذران امورات مالی وجبران هزینه های شورا نخواهیم بود.

دستور کار بعدی شورا، لزوم جمع آوری آمار و اطلاعات موسسین و مسئولین فنی داروخانه های استان مازندران مطابق نامه 14/10/92 انجمن داروسازان ایران بود. در همین زمینه آقای دکتر امامقلی زاده اظهار داشتند که مقرر شده فرمهای مربوط به جمع آوری آمار و اطلاعات که در واقع یک پایه اطلاعاتی و در حکم شناسنامه ای برای جمع داروسازان ایران و جهت ایجاد و تکمیل پرتال دارویی کشور است ، سریعاً و به دقت توسط انجمن ها پر شده و به انجمن ایران ارسال گردند.

در ادامه بحث و بررسی در زمینه پیش نویس برنامه کلان استراتژیک انجمن داروسازان ایران صورت گرفت و مقرر شد که تا دو هفته آینده اشکالات و ابهامات و مواردی که به نظر هیئت مدیره های انجمنهای داروسازان استان قابل طرح است، ارائه شود و مطابق این نظرات اصلاحی (همچون توجه بیشتر به اقتصاد داروخانه ها ، نقش داروسازان در بحث قیمت گذاری داروها ، توجه بیشتر به دانشجویان داروسازی در برنامه کلان و نظایر اینها یک برنامه عملیاتی تا قبل از پایان سال تنظیم خواهد شد. این اولین برنامه استراتژیک مصوب یک گروه پزشکی در ایران خواهد بود که می­تواند ملاک کار ، جهت سایر گروه ها  و حِرَفِ پزشکی نیز قرار بگیرد.سپس تعدادی از اعضای شورا ، مواردی از نارسایی های مشاهده شده در پاره ای از شرکتهای توزیعی استان را برشمردند (از جمله اخذ چک پای بار ، اخذ درخواست تلفنی و نظایر اینها) و درخواست نمودند که از طرف شورای هماهنگی ، نامه ای به این قبیل شرکتها که صرفاً به شکل تلفنی و نه حضوری درخواست گیری را انجام داده همکاری لازم با داروخانه ها را نداشته و خود را به انحاء مختلف و در عمل ، تابع مقررات و قوانین جاری ندانسته ، توزیع داروهای سهمیه ای را نیز بر اساس حجم خرید و مشتری تنظیم می­کنند ، ارسال شود و در همین زمینه در صورت ادامه وضعیت فوق و عدم اصلاح روند ، با معاونت غذا و داروی دانشگاه نیز مکاتبات لازمه انجام و اقدامات آتی صورت پذیرد. در همین راستا ، آقای دکتر فرید صفری کارشناس محترم دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه ، ضمن ارائه توضیحاتی مفصل،عنوان نمودند که موارد مطروحه در جلسه در زمینه مشکلات و نارسایی های دارویی در استان  را نیز از طریق معاونت غذا و دارو پیگیری خواهند نمود.

در بخش بعدی دستور کار ، پیشنهاد آقای دکتر شهرام علا در زمینه لزوم متفاوت بودن رنگ مهر پزشکان عمومی و متخصص با هدف کاهش احتمال بروز خطا و اشتباه در زمان نسخه پیچی در داروخانه ، مورد بحث قرار گرفت. در نهایت با توجه به اینکه اجرای چنین موردی مطابق بررسی های بعمل آمده سابقه نداشته ، نیز با توجه به محذورات موجود در جهت اجرای این پروژه و لزوم ارجاع مسئله به معاونت غذا و دارو و اینکه جهت ورود به موضوع، دلیل و توجیه علمی خاصی نیز موجود نیست مقرر شد که فعلاً ارسال چنین پیشنهادی مسکوت بماند.

بخش نهایی جلسه شورا ، بحث آزاد بود که از جمله در این بخش بر اساس پیشنهاد آقای دکتر امامقلی زاده مقرر شد که بشکل منظم و فصلی ، جلسات هم اندیشی شورای هماهنگی با انجمن شرکتهای توزیع داروی استان صورت گیرد. همچنین آقای دکتر صادقی در پایان از حاضران بویژه به دلیل شرکت فعال در بحث های چالشیِ پربار ِصورت گرفته تشکر کرد و بویژه از طرف شورا از آقایان دکتر سهرابی بدلیل گزارش ارائه شده و آقای دکتر صفری بواسطه ارائه اطلاعات جامع از روند انجام بازرسی ها و بررسی ها و اقدامات قانونی صورت گرفته در حوزه معاونت غذا و دارو و تلاش در جهت حل مشکلات عدیده مطرح شده ، سپاسگزاری نموده و جمع بندی مباحث را اعلام نمودند.

مصوبات نهایی این جلسه بدین قرار بود:

1-   جهت میزان عیدی و پاداش مسئولین فنی ، رقم  000/000/14 ریال بعنوان یک گزینه مبنا انتخاب شده و تا 15 روز بعد چنانچه شورا به فرمول جدیدی دست نیافت همین مبلغ را ابلاغ نماید.

2-   امضای تفاهم نامه برگزاری برنامه آموزش نسخه پیچ های داروخانه ، یک بحث جدی و مهم است و می­بایست این برنامه مطابق تعهدات به دانشگاه علوم پزشکی طبق زمانبندی ابلاغی اجراشود و تعهدات دانشگاه علوم پزشکی نیز متعاقباً به قوت خود باقی است. ضمن اینکه به توانمندی خود در این زمینه اطمینان داریم اما در عین حال باید با تمامی توان و بیش از پیش در جهت ارتقاء کیفیت آموزش از طریق انجمنها تلاش کنیم.

3-   نظرات اصلاحی درباره برنامه کلان استراتژیک انجمن داروسازان ایران توسط اعضای شورا ، حداکثر ظرف دو هفته آینده به دبیرخانه ارسال شود و کارگروه تشکیل شده ، جمع بندی نظرات را به انجمن ایران اعلام نماید.

4-   درباره طرح ایده لزوم متفاوت بودن رنگ مهر پزشکان عمومی و متخصص مقرر شد که شورای هماهنگی ضمن سپاسگزاری از پیشنهاد جناب آقای دکتر علاء ، طی نامه ای به ایشان اعلام نماید که در حال حاضر این پروژه به نظر نمی­رسد چندان قابل طرح برای ارجاع به دانشگاه علوم پزشکی مازندران باشد  و بهتر است فعلاً مسکوت بماند.

5-   برنامه زمانبندی و نیز دستور العمل اجرایی برگزاری دوره های آموزش نسخه پیچ های داروخانه های استان مازندران توسط شورای هماهنگی تهیه و به انجمنهای داروسازان استان در اسرع وقت می­بایست ابلاغ گردد.

 6-   فرم های مخصوص جمع آوری آمار و اطلاعات موسسین و مسئولین فنی داروخانه های استان نیز جهت انجمن های داروسازان استان ارسال گردد تا در کوتاه ترین زمان ممکنه ، پر شده و جهت انجمن داروسازان ایران ارسال گردد.

7-   مصوب شد که از سال 1393 شورای هماهنگی به صورتی منظم و ادواری ، جلسات هم اندیشی با انجمن شرکت های توزیع داروی استان مازندران برگزار نماید.

8-   مقرر شد با توجه به نزدیکی به پایان سال و افزایش هزینه های داروخانه ها با سازمانهای بیمه گر جهت بازپرداخت مطالبات داروخانه های سطح استان ، مکاتبه صورت گیرد.

9-   از طرف هیأت اجرایی شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران، نامه ای به انجمن صنعت توزیع داروی استان مازندران نوشته شود و اشکالات مشاهده شده در روند کاری تعدادی از شرکتهای توزیع از جمله درخواست گیری تلفنی و عدم پاسخگویی مناسب آنها به شکل جدی تذکر داده شود(بویژه شرکتهای بهستان دارو و بهروز قرن 21 ) و در صورت عدم اصلاح این روند نامناسب با معاونت غذا و داروی استان مکاتبه شده اقدامات آتی جهت پیگیری بعمل آید.

10- مصوب گردید که متن آموزشی ارائه شده توسط انجمن داروسازان فارس به عنوان متن راهنما و منبع اصلی جهت تشکیل دوره آتی آموزش نسخه پیچ های داروخانه های استان مازندران طی سال 93 در اختیار انجمن های داروسازان استان قرار گیرد و هیئت اجرایی شورا در راستای اجرای تفاهم نامه های اخیر با معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اسرع وقت ، دستورالعمل اجرایی و برنامه زمانبندی شده این دوره های آموزشی را به انجمن ها ابلاغ نماید.

11- شورا تصویب نمود که انجمنهای داروسازان استان مازندران ، در صورت برگزاری هر برنامه بازآموزی از این پس به شکل سرانه و خالص مبلغ 000/000/5 ریال (معادل پانصد هزار تومان) به حساب شورای هماهنگی جهت تامین هزینه های جاری آن واریز نماید.

12- مقرر شد نامه ای از طرف شورای هماهنگی درباره اعلام مواضع صریح و مستدل درباره ساماندهی عرضه داروهای گیاهی و مخالفت با تاسیس داروخانه های گیاهی با توجه به تبعات منفی ناشی از ان به سازمان غذا و داروی کشور نوشته شود و در آن پیشنهادات سازنده و اصلاحیه های مورد نیاز از جمله ضرورت ساماندهی عطاری های موجود و نظایر اینها،درج گردد.

جلسه راس ساعت 18 با ذکر صلوات پایان یافت.

 

             تهیه و تنظیم : دکتر مهرداد پیوسته دوست

             دبیر انجمن داروسازان تنکابن و رامسر

            و عضو شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی تغییر کد امنیتی

بالا رفتن