پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403
Thursday 25 April 2024
16 شوال 1445

 

استرس چگونه بر بدن تاثیر می‌گذارد؟

عصب‌شناسان دانشگاه پیتزبورگ شبکه‌های عصبی را شناسایی کرده‌اند که کورتکس مغزی را به غده فوق کلیه که مسئول پاسخ‌های سریع بدن در شرایط استرس‌زاست، متصل می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سایت فیز، این یافته در تازه‌ترین شماره مجله Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به چاپ رسیده است و نشان می‌دهد که استرس، افسردگی و دیگر شرایط ذهنی چگونه می‌تواند عملکرد اندام‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

این تحقیق توضیح می‌دهد که چرا مدیتیشن و تمرین‌های ذهنی همچون یوگا و پیلاتس می‌توانند به تنظیم پاسخ بدن به استرس‌های فیزیکی، ذهنی و احساسی کمک کنند. بر اساس این یافته‌ها یک مبنای آناتومیکی برای بیماری‌های روان تنی وجود دارد.

 

در این مطالعه دانشمندان مدارات عصبی که نواحی از کورتکس مغز را به غده فوق کلیه متصل می‌کند ردیابی کردند. تعداد شبکه‌های عصبی که در این بررسی کشف شده دانشمندان را بسیار شگفت‌زده کرد. بررسی‌های قبلی نشان می‌داد که احتمالا یک یا دو ناحیه غشایی مسئول کنترل فعالیت غده فوق کلیه است ولی تعداد دقیق و موقعیت نواحی قشری مغز نامشخص بود.

در این مطالعه محققان از روش ردیابی منحصر به فردی استفاده کردند که می‌توانست زنجیره طولانی نورون‌ها را آشکار کند. آن‌ها با استفاده از این روش نشان دادند که کنترل غده فوق کلیه از چندین ناحیه قشری در مغز نشات می‌گیرد. بر اساس این یافته‌ها بیشترین تاثیر از ناحیه حرکتی قشر مغز منشا می‌گیرد و دیگر نواحی قشری عمدتا در فعالیت‌های ادراکی و احساسی نقش دارند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد نواحی از قشر مغز که در زمان درگیری‌های حسی فعال می‌شوند منبعی برای تاثیر بر غده فوق کلیه هستند. وقتی ما اشتباهی را در ذهن خود مرور می‌کنیم یا خود را برای یک اشتباه سرزنش می‌کنیم یا درباره حوادث ترومایی فکر می‌کنیم، فعالیت این نواحی قشری منجر به کاهش پیام‌هایی می‌شوند که غده فوق کلیه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، درست همانطور که در یک رخداد واقعی چنین تاثیری را به دنبال دارد. این یافته برای درمان‌ استرس‌های بعد از وقوع حادثه بسیار کارآمد است.

این نتایج نشان می‌دهد مدارهایی در مغز وجود دارند که حرکت، ادراک و احساسات را به هم مرتبط می‌کنند تا غده فوق کلیه را تحت تاثیر قرار داده و به کنترل استرس کمک کنند. این مدارها ممکن است احساسات درونی مثل استرس مزمن و افسردگی را به عملکرد اندام‌ها ارتباط داده و زمینه‌ای برای برخی بیماری‌های روان تنی فراهم کنند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی تغییر کد امنیتی

آخرین اخبار

فروردين 16, 1402

اطلاعیه مجمع عمومی (نوبت دوم) و انتخابات هیئت مدیره انجمن داروسازان

به اطلاع می رساند جلسه مجمع عمومی (نوبت دوم ) و انتخابات انجمن داروسازان ساری در روز جمعه تاریخ 18 فروردین ماه 14021 از ساعت 11 صبح تا ساعت 14 در ساختمان نظام پزشکی ساری (طبقه پنجم) برگزار میگردد. استدعا دارد راس ساعت 11 در محل سازمان نظام پزشکی حضور بهم…
اسفند 17, 1401

انتخابات هیات مدیره انجمن داروسازان ساری

به اطلاع می رساند جلسه مجمع عمومی و انتخابات انجمن داروسازان ساری در روز جمعه تاریخ 19 اسفند ماه 1401 از ساعت 11 صبح تا ساعت 14 در ساختمان نظام پزشکی ساری (طبقه پنجم) برگزار میگردد. استدعا دارد راس ساعت 11 در محل سازمان نظام پزشکی حضور بهم رسانید. مدارک لازم…
دی 20, 1401

بازآموزی 4 امتیازی - ساری

باز آموزی مدون ۴ امتیازی با عنوان ««نوآوری و تازه های یک»»در تاریخ 6بهمن ۱۴۰۱ با شناسه ««191654 »»توسط انجمن داروسازان ساری برگزار میگردد ««ثبت نام فقط از طریق سایت آموزش مداوم»» تاریخ ثبت نام :‌«از ساعت ۱۰ صبح سه شنبه ۲۰ دیماه تا تکمیل ظرفیت»????محل برگزاری…
مهر 02, 1401

ارسال اسامی پرسنل داروخانه

مکاتبه مورخ 1401/06/30 معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه در خصوص ارسال اسامی پرسنل داروخانه متن نامه - ارسال اسامی در خصوص ارسال اسامی ، لطفا داروخانه های استان مازندران ، حداکثر تا دهم مهر ماه اسامی پرسنل خود را با ذکر موارد زیر به دفتر انجمن داروسازان…
اسفند 30, 1399

تبریک سال 1400

فرا رسیدن نوروز باستانی، یادگار کهن و ماندگار ایرانیان مبارک باد . با آرزوی سعادت و سلامتی برای شما و خانواده محترمتان

اطلاعات تماس انجمن داروسازان

 آدرس انجمن : ساری - خیابان پیروزی - نبش خیابان المهدی (پیروزی10) - ساختمان نظام پزشکی - طبقه چهارم

تلفکس :   44430907 - 011

پست الکترونیکی :Info{@}AdSari.ir

بالا رفتن